Academia de Poliţie a scos la concurs 880 locuri. Cum puteți aplica pentru o carieră în MAI

Academia de Poliţie a scos la concurs 880 locuri. Cum puteți aplica pentru o carieră în MAI
Publicat: 18/07/2024, 14:58
Actualizat: 18/07/2024, 14:59

Academia de Poliţie a scos la concurs 880 de locuri pentru cei care doresc o carieră de ofiţer în Ministerul Afacerilor Interne. Dintre cele 880 de locuri scoase la concurs, 540 sunt la specializarea Ordine şi siguranţă publică, 290 la specializarea Drept şi alte 50 la Facultatea de pompieri. Din totalul de locuri scoase la concurs, 780 sunt la buget, iar 100 sunt la taxă, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne transmis joi.

Informaţii pot fi găsite pe site-ul MAI, la secţiunea Carieră/Instituţii de învăţământ/formare profesională (https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/), unde au fost publicate datele legate de organizarea şi desfăşurarea recrutării şi selecţiei candidaţilor în vederea participării la concursul de admitere la programele de studii universitare de licenţă la Academia de Poliţie.

Dintre cele 880 de locuri scoase la concurs, 540 sunt la specializarea Ordine şi siguranţă publică, 290 la specializarea Drept şi alte 50 la Facultatea de pompieri. Din totalul de locuri scoase la concurs, 780 sunt la buget, iar 100 sunt la taxă, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne transmis, joi, AGERPRES.

Cererile de înscriere la concursul de admitere pot fi depuse, exclusiv online, în format electronic, pe adresa de e-mail a unităţii de recrutare până la data de 28 iulie, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

Unităţi de recrutare sunt structurile de resurse umane ale Inspectoratelor judeţene, subordonate Inspectoratelor Generale de Poliţie/Jandarmerie/Pompieri/Frontieră, din judeţele în care candidatul domiciliază, respectiv structurile de resurse umane ale Inspectoratelor Generale din Bucureşti.

 Care sunt formalitățile

Cererea de înscriere va fi însoţită de consimţământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar.

Conform calendarului de concurs, evaluarea psihologică va avea loc până pe 7 august, inclusiv în zilele de weekend. Planificarea candidaţilor şi datele evaluărilor psihologice vor fi postate pe site-urile unităţilor de recrutare în timp util.

„Data limită de depunere a tuturor documentelor pentru constituirea dosarului de recrutare este 9 august, inclusiv dovada achitării taxei de înscriere. Precizăm că taxa de înscriere la concurs se achită de către candidaţii declaraţi apt psihologic, potrivit precizărilor publicate pe site-ul oficial al Academiei de Poliţie ‘Alexandru Ioan Cuza’, la secţiunea Admitere”, arată sursa citată.

Testele fizice

În perioada 20 – 29 august, la sediul instituţiei de învăţământ, va avea loc evaluarea performanţelor fizice (traseul practic-aplicativ), care este probă eliminatorie.

Repartizarea şi planificarea pentru susţinerea probelor sportive se realizează de către Academia de Poliţie şi sunt aduse la cunoştinţa candidaţilor, în timp util, prin postarea acestora pe site-ul oficial – https://admitere.academiadepolitie.ro/#.

Probele teoretice

Proba scrisă de verificare a cunoştinţelor este programată pentru data de 31 august şi va fi, de asemenea, susţinută la sediul Academiei de Poliţie.

Pentru cei care candidează pentru locurile de la specializarea Ordine şi siguranţă publică proba scrisă presupune evaluarea cunoştinţelor la Limba română, Istorie şi o limbă străină la alegere dintre engleză, franceză şi germană. Candidaţii înscrişi pentru unul dintre locurile de la pompieri vor susţine evaluarea cunoştinţelor la Matematică şi Fizică.

Ulterior, între 5 şi 27 septembrie, candidaţii care au promovat cele două probe se vor prezenta la unităţile de recrutare pentru întocmirea fişei medicale.

Criteriile de admitere

Vor fi declaraţi admişi candidaţii care au fost declaraţi apt medical, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.

„Candidaţii la Facultatea de Poliţie pot opta prin completarea secţiunii corespunzătoare din cererea-tip de înscriere ca, în situaţia în care sunt declaraţi respinşi şi obţin un rezultat mai mare sau egal cu media minimă de admitere stabilită potrivit Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere, să fie repartizaţi, fără concurs de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor obţinute şi potrivit opţiunilor formulate în acest scop, pe locuri la instituţiile de învăţământ postliceale ale MAI, în prima serie de şcolarizare care urmează după concursul de admitere la Academie”, precizează MAI.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Casa Satanei e aici la Bruxelles!”, Șoșoacă, scoasă cu forța din sala Parlamentului European
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de...
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit...
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Dentista din Brăila ucisă în cabinet s-a luptat cu agresorul ei. Ce s-a descoperit la...
Mascații au intrat peste Bianca Drăgușanu! Vedeta, AUDIATĂ, la Poliție
Lena, soția lui Gabi Enache, mai apetisantă ca oricând! Nu se sfiește să pozeze provocator...
Misterul se adânceşte în cazul morţii stomatologului Marina Gavril. Anchetatorii caută singurul lucru care lipseşte...
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
Românii ar putea călători fără vize în SUA, începând de anul viitor! Ce presupune campania...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Este legal să treci pe roșu pentru a face loc ambulanței sau pompierilor? Ce spune...
Germania va reduce ajutorul militar pentru Ucraina în 2025, în ciuda posibilităţii ca Trump să...
De ce poartă ALB jucătorii de la Wimbledon? Mulți știu GREȘIT!
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare...
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Insula Iubirii, sezonul 8. Cum arăta ispita Marcel Andrei fără tatuaje și barbă. Bărbatul era...
„Ne-am potolit cu furatul” Reciclarea PET-urilor a devenit o afacere profitabilă! Cât câștigă românii pe...
Ștefan Stan, despre momentul în care a fost victima unui accident rutier: „Aveam o mașină...
Cine este Kai Trump, nepoata lui Donald Trump care a dezvăluit o latură neașteptată a...
BANCUL ZILEI. Profa: – Bulă, te-am rugat să desenezi o vacă și iarbă. Văd doar...
Un nou experiment sugerează că suntem singura civilizație inteligentă din galaxie